pátek 27. dubna 2007

otevřený dopis

Tohle je snad nejtěžší slohový útvar co jsem kdy psala :) hlavně bych chtěla poděkovat všem co mi s tímto děsným slohem pomohli.. jakože si ho přečetli a nebo mi do toho mluvili :) díky díky díky.. původně to mělo začínat: ooo velký ane řediteli, díky moc za umožnění studia na takto prestižní škole jako je krnovské gymnázium, jsem velmi ráda, že nemusím chodit na stroják nebo hnojárnu :) ale pak se to zvrhlo :D a dopadlo to tak jak to dopadlo.. a puvodně s eměla zvrhnout i poslední věta, která by zněla a nyní při každém použití mísy nebo mušle si my, vaši studenti, vždy vzpomeneme na ředitele, který to pro nás vybudoval :D :D :D

Vážený pane řediteli,
jménem celé naší třídy sexty bych Vám chtěla poděkovat za rekonstrukci záchodů na naší škole. Mně i mým spolužákům se zdají velmi pěkné a v porovnání s těmi starými, je minimálně barevnost kachliček velké plus. Barevné prostředí totiž vytváří u studentů optimistickou náladu. Studenti jsou pak po návštěvě našich záchodů vesele naladěni, což kladně ovlivňuje jejich výkonnost v následujících předmětech.

Dále bych chtěla zdůraznit důležitost elektrického sušáku na ruce, poněvadž jeden mokrý ručník, jak tomu bývávalo kdysi, moc příjemný nebyl. Mnoho studentů určitě ocení dostačující počet umyvadel, u kterých nechybí tekuté mýdlo v nezerové krabičce.

Nevýhodou je, že v prvním poschodí se během dopoledne vždy dobere celá role toaletního papíru, tudíž studentům nezbývá nic jiného než použít záchody v jiném patře.

Nicméně daň za krásu a prostornost nových záchodů je to, že jejich výstavbou bylo zasáhnuto do původní architektrury této historické budovy.
Zasahují do rozlohy školního atria s kašnou, kde se scházejí studenti o přestávkách, aby nabrali čerstvý vzduch do plic.

Také peníze, které byly investovány do obnovy záchodů, mohly být lépe využity, například k obnově fasády školy novou barvou, poněvadž ta stará se začíná pomalu loupat a měnit v šedou.

Při zvážení všech pro a proti, bychom Vám však chtěli za nové záchody poděkovat.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

hej bejbe... která z barev ti dodá nejvíce optimismu?? červená?? zelená?? :D

Anonymní řekl(a)...

hm, reditel bude rad ;-) jo, a mimochodem - pozdravuje te muj bratr ;-P

Anonymní řekl(a)...

hej člověk z tama vypadne a vy dostanete nový záchody...no fůůůůůůůůůůůůůůůůj

Áňa řekl(a)...

hej zelená.. miluju zelené záchody co jsou v druhém patře :D jakože.. ta barva.. aaaa.. naplňuje mě takovým štěstím, že se mi div srdce nerozletí na několik dílků poletujících ve vzduchu :D

Anonymní řekl(a)...

n to je sice hezký a to mam psát o hajzlíkách?