úterý 18. července 2006

The STROKES


A dneska asi poslední co pošlu bude tip na naprosto cool skupinu...jakože jestli se vám líbí styl co hrajou Arctic monkeys nebo Franz Ferdinand, tak tohle budete úplně milovat!!! Hrajou takovou tu "retro vlnu" :) Odbarvení šampóni z posiloven jsou stejně dávno všem pro smích, tak proč bychom pro změnu zase nevyhrabali svoje stará sepraná trička, odrbané džíny a sešmajdané tenisky.
Takhle nějak to vypadalo, když se rodila kytarová retro vlna. A že je zvukově a výrazově propojená především s punkovými a post-punkovými nahrávkami sedmdesátých a osmdesátých let, to taky není náhoda. Přesně tyhle desky totiž znali její protagonisté z vinylových kolekcí svých otců a otčímů a leckdy i matek.
Jediné, co zatím scházelo, byl výrazný impuls. Ten přišel s debutem newyorských The Strokes. Toho se hned v zárodku chytil britský časopis NME a během extrémně krátké doby dokázal z téhle pětice udělat nejobletovanější mladou kapelu současnosti.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

wow bobe.... takový hudební rozbor... budu si myslet, že se s tebe stal hudebni znalec... heh... oooo klaním se ti...

Anonymní řekl(a)...

ahhhhh ! já je miluju!!!!!!!!! víš co sme si dohodly Ano ;) na táboře si lehnem budem poslouchat The Strokes a budem ..... snít snít snít.....snít.................snííít...............snííít!:)

Áňa řekl(a)...

2 jáňule: Ho ho ho...já a hudební znalec jo?? to se ze mě dřív stane santa...ho ho ho :D chcecht...snažila jsem se :) a díky za poklonu, za to ti musím poslat virtuální políbení ruky...nebo kopýtka??
2 Julinka: jasně...máme plány na tábor...;)

Anonymní řekl(a)...

julian casablancas!!!!!!!

Áňa řekl(a)...

;)

Anonymní řekl(a)...

julian casablancas se z The Strokes?jůůů,je cešlkem hezký,znám ho právě jen jako samotného bez kapely a je super:)HůůLucka