čtvrtek 24. dubna 2008

Pudlíkův den




Na tuto práci jsem ale bývávala pyšná :)) měli jsme tehdy v IVT za úkol napsat příběh o třech náhodně učitelem zvolených obrázcích। Takže co může vzniknout o KATOVI? PUDLOVI a HUMROVI.

Vše začalo jednoho březnového dne, když si zazobaná paní Míchová z Bruntálu vyšla se svým zlatým pudlíkem na Praděd. Na Pradědu se zrovna konaly jarní řeznické trhy, na kterých krvelační řezníci zabíjeli zvířata (ať už psy, kočky nebo krysy) přímo na místě. Takový teror paní Míchová ještě nikdy neviděla a proto na místě omdlela. To byla pudlíkova jediná šance zdrhnout. Ukradl z pultu jednoho humra a rychle utíkal pryč.
Začínalo se stmívat a pudlík viděl ještě hůř než za dne. Začal mít hlad, protože svého jediného humra už skoro dojedl. Lehl si pod vysoký dub. Najednou začalo svítat a před pudlíkem se zjevil otlučený hrad s mnoha věžemi. Před bránou stáli dva strážci. Pudlík přemýšlel jak by se dostal dovnitř, protože hlad tlačil jeho žaludek více a více. Najednou vyběhla z brány ošklivá malá princeznička, která se rychle blížila k vyděšenému pudlíkovi. Neváhala, chytla ho do svých ulepených rukou a běžela za tatínkem ukázat novou hračku. Podle toho jak byla princeznička tlustá si pudlík domyslel, že na hradě bude asi spousta jídla. Po pár týdnech tahání za ocas došla pudlíkovi trpělivost a malou tlusťoušku kousl do ruky. Ale protože princezna měla na svém těle tolik tuku, nic necítila a ještě to pudlíkovi oplatila. Pod psychickým tlakem to pudlík nevydržel a skočil z věže do jezírka, které rychle přeplaval a utíkal do vysokého kopce, kde nestál hrad, ale zámek.
Pudlík si myslel, že tam bude ještě více jídla než na hradě, ale opak byl pravdou. Ze zoufalství si lehl na zem, aby mohl v klidu zemřít.
Za okamžik se před ním objevily katakomby plné mnichů. Pudlík se na ně prosebně podíval, aby ho pustily dovnitř. Po pár dnech však zjistil, že to nejsou mniši, ale satanisti z tajné sekty. Pudlík uvažoval o sebevraždě.
Ale když se předním zjevil pozlacený palác vypadávaly mu oči z důlků. Sultán si ho okamžitě oblíbil a kupoval mu ty nejdražší psí granule, které v celé zemi měly. Když ale pudlík uviděl trhy, vzpomněl si na svou paničku Míchovou a začal brečet. Sultán si ho všiml a rozzlobil se, že když se pudlovi v Turecku nelíbí bude muset zemřít. Zavolal si svého nejmasovějšího kata, aby domluvil pudlíkovi schůzku. Kat si vzal dvacet tisíc a začal brousit sekeru. Pudlík zneklidněl a začal štěkat. Přitančila pouze břišní tanečnice, ale když uviděla kata se sekyrkou dala katovi pro štěstí růžový šáteček kolem pasu a rychle zase odtančila.
Kat ji zamával sekyrkou a nechtěně ji usekl ruku. Pudlík začal ječet ještě víc a kat to nevydržel a usekl pudlovi ocas. Pudlík začal štěkat a utekl do hladomorny, kde měli další schůzku satanisté z katakomb. Pudlík to psychicky nezvládl a vyskočil z okna.
Klepeto humra štíplo pudla do nosa. Pudl se probudil a rychle se podíval na ocas jestli tam ještě je. Byl. Pudlík byl šťastný, snědl poslední klepeto z humra a utíkal vzkřísit svou paničku.

1 komentář:

Jossie 8D řekl(a)...

heh, sqělý myšlenkový pochod :oD takový příběh by mě asi na téma humr, pudl, kat nenapad :oP