pondělí 20. října 2008

Máj


Cival *

Nehorázná kýčovina


snad až nehorázná číčovina plná pohledů do výstřihu naší milé Jarmily a okolo-postávajících pradlen :) hnus.. plnohodnotnou recenzi dodám, až bude zadáno :) jsem plná dojmů a myslím, že jen tak nezmizí. Snad jen.. můžu se pochlubit, že znám člověka, který je schopen pohazovat popkorn po sále :) ale po takvovém filmu ani jinak nešlo. Ještěže bylo toho traileru na Batmana ;)

Nemohla jsem tu nedat tento názor z csfd, který je ponědud drsný॥ ale vystihl celou podstatu। Bylo tam všchno.. sex, drogy, násilí a samozřejmě i rockenrol v podání Saportů. Ještě drobné poděkování Kryštofu Hádkovi.

Jarmila mrdá s mlynářem. To je záměr, jo, její matka, majitelka krčmy, chce, aby se k němu nastěhovala, tak proč by nemrdala. Jenomže přijede "strašný lesů pán," Vilém a Jarmila se do něj zamiluje a snad poprvé, co se potkají sami, si samozřejmě zamrdají. Mlynář je otec Viléma. Všechno by bylo v pořádku, kdyby o pár relativně hezkých filmových záběrů dál Jarmila nemrdala s mlynářem znovu. Jarmila nemluví. Nevíme, co chce, jaké má pocity, co se v ní odehrává (není to řečeno jinak, třeba orazem či náznakem). Tragédie nastane v okamžiku, kdy po svatbě Viléma a Jarmily (před nebo po které následovalo opět mrdání, to už si přesně nepamatuji) chce s Jarmilou mrdat znovu mlynář, a přesně v okamžiku, kdy jí to dělá pusou pod sukní, vjede do toho Vilém (Jarmile se orál líbí, její úsměv aspoň něco naznačuje), na nic se neptá, koná a podřízne svému otci hrdlo. Za to mrdání nejspíš. Pak už se moc nemrdá, jen (proč?) trošku mluví o lásce, smrti a trestu.

1 komentář:

bety řekl(a)...

naprosto s tebou sdílím názor na tento béčkový snímek lehce řečeno...Karel se určitě v hrobe obrací!! no nic mrkni na nejakou kvalitu at si spravíš chutě;) žij blaze Bet