neděle 9. srpna 2009

Koncert U2, 6. 8. 2009, Polsko


"Tak jaký byl koncert, Áňo?" Přiznávám, že nepopsatelný. Dokonalý, megamonstrozní, nezapomenutelný, legendární, životní. Největší hudební zážitek v životě a myslím, že už ho jen tak něco nepřekoná.. Je na světě větší kapely než U2? :)
Cesta tam byla jako vždy veselá, ladili jsme si ouška, jedli mufinky a díky otce jsme to všchno zvládli jen s menším zpozděním. Snow patrol mezitím zahráli 3 písničky a na Chasing cars, jsme se už usadili do vcelku nepohodlných plastových sedátek. Kolem spousta bujarých Čechů z Budějic, kteří spolu s námi hodinu čekali až se na podiu konečně objeví Bono a spol. Tu hodinu jsme vyplňovali mexickými vlnami. Několika mexickými vlnami.
A pak to začalo. Bono, Edge, Adam a bubeník :) Get on your boots, pár nových písniček z nové desky a pak jen osvědčené klasiky. Každá píseň byla jedinečná, ale nejvíce jsem šílela při One, když všechna světla zhasla a lidé svítili svýma mobilama a foťákama, čímž vytvořili "nebeskou oblohu" na polském stadionu. A druhá samozřejmě Stuck in the moment, kterou hrál Edge akusticky po té, co mu celý stadion odzpíval "happy birthday" a puklo šampaňské. A třetí? With or without you samozřejmě.
Poprvé v životě mi aji bylo líto, že nejsem Polák, protože Bono měl moc pěkné politické proslovy, že mi ani politické nepřišli. Prostě ten chlápek je jedna z největších osobností světa a jeho kapela opravdu stojí za shlédnutí.

2 komentáře:

Medvídek řekl(a)...

Bono je světovej aktivista par excellence. Doufám, že mu tu nobelovku nakonec dají.

Jossie 8D řekl(a)...

mrazí mě jen o tom čtu...